Robins (14) huis gaat sluiten: ‘Ik kan hier niet weg’

De sluiting van een jeugdzorginstelling op de Veluwe zorgt voor grote onrust. Ruim tweehonderd jongeren hoorden in december dat zij binnen een half jaar moeten vertrekken. ‘Mijn huis wordt gesloopt en mijn leven van me afgepakt’, vertelt Robin (14). 

(…)

‘Ik had eindelijk mijn plek gevonden’, vertelt Robin. Een intelligente jongen. Met autisme, waardoor hij grote moeite heeft zijn emoties te controleren, al van kinds af aan. Omdat het thuis écht niet meer ging, moest hij daar drie jaar geleden weg. Het was het begin van twee jaar ellende: leuren van plek naar plek. In De Hoenderloo Groep, anderhalf uur reizen van zijn familie, vond Robin rust.

(…)

Ik ga weer naar school, doe aan sport, heb een krantenwijk, we maken Hoenderloo TV hier. Ik krijg therapie, ook met een hulphond, die het voelt als het me teveel wordt. Ik heb een vriend, Jan, die is als een broer voor me. Mijn mentor Rik is de beste ooit. Ik heb hier alles.’

Klik hier om het hele artikel te lezen op sevendays.nl.